SuperLiga: Dinamo vs UTA – „Câinii roşii”, obligaţi să câştige

Spread the love

Dinamo – UTA, meci contând pentru etapa a 9-a a play-out-ului din campionatul României, este programat, duminică, 12 mai, de la ora 21:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Dinamo mai poate spera să evite retrogradarea directă doar dacă va câştiga partida cu UTA (care nu mai poate pierde primul loc), din etapa a 9-a, ultima, a play-out-ului din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 10, ultimul, cu 22 de puncte, la două distanţă de poziţiile de baraj, ocupate de Poli Iaşi (joacă acasă cu Petrolul) şi Voluntari (joacă acasă cu U Cluj), şi la trei de locul 6, salvator, pe care este Botoşani (joacă în deplasare cu Oţelul).

Echipa antrenată de Zeljko Kopic este obligată să câştige, dar nici aşa nu va fi sigură că se va salva, în condiţiile în care contracandidatele la evitarea retrogradării vor întâlni echipe fără griji (ce-i drept, nici UTA nu mai are miză, deoarece este deja câştigătoarea play-out-ului, indiferent de rezultatele din ultima etapă).

Dinamo se salvează direct dacă o învinge pe UTA, iar Botoșani pierde cu Oțelul, Voluntari pierde cu U Cluj, Poli Iaşi pierde cu Petrolul, iar FCU 1948 Craiova nu câştigă cu Hermannstadt; pentru un loc de baraj, victoria cu arădenii este obligatorie, dar şi ca două din cele patru condiţii precedente să se îndeplinească!„Câinii roşii” au o singură victorie în play-out, pe lângă patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar în runda trecută au remizat pe terenul celor de la U Cluj, scor 3-3.

Dinamo este neînvinsă însă în meciurile disputate acasă în play-out, 1-1 cu Petrolul, 1-0 cu Poli Iaşi şi 1-1 cu Voluntari (în sezonul regulat a înregistrat cinci succese, trei remize şi şapte eşecuri pe teren propriu), iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu şapte reuşite în SuperLiga.

UTA ocupă locul 1, cu 37 de puncte, cu patru peste a doua clasată, Oţelul, şi are cinci victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în play-out, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu, în faţa celor de la FCU 1948 Craiova, scor 3-1.

De menţionat că echipa antrenată de Mircea Rednic nu a accesat licenţa UEFA şi, astfel, nu poate participa la un eventual baraj pentru Conference League cu echipa care va termina pe locul 3 în play-off!„Bătrâna Doamnă” este neînvinsă în deplasare în acest play-out, 0-0 cu U Cluj, 1-1 cu Petrolul şi 2-0 cu Poli Iaşi (în sezonul regulat a bifat trei succese, cinci remize şi şapte eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Claudiu Micovschi, cu nouă goluri.

În sezonul regulat, cele două echipe ş-au împărţit punctele, fiecare reuşind să câştige pe teren propriu, UTA în tur, cu 2-1 (Micovschi 41, Freitas 90+4p / Politic 8), iar Dinamo în retur, cu 1-0 (Gregorio 20).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo – UTA.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns