Serie A: Atalanta vs Roma – Derby pentru Champions League

Spread the love

Atalanta – Roma, meci contând pentru etapa a 36-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 12 mai, de la ora 21:45, pe Stadio Atleti Azzurri d’Italia, şi va fi transmis în direct pe site-ul digisport.

ro şi de Prima Sport PPV1.

Atalanta şi Roma, aflate în luptă directă pentru ultimul loc care asigură calificarea în ediţia viitoare din Champions League, se întâlnesc în cea mai interesantă partidă a etapei a 36-a din Serie A.

Atalanta este pe locul 5, cu 60 de puncte (mai are o restanţă), tot atâtea câte are şi Roma şi cu patru mai multe decât Lazio (Italia va avea cinci reprezentante în ediţia viitoare din Liga Campionilor), şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Salernitana, scor 2-1.

În acest interval, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini le-a eliminat pe Liverpool, 3-0 (d) şi 0-1 (a), în sferturile de finală, şi pe Marseille, 1-1 (d) şi 3-0 (a), în semifinale, reuşind să se califice în finala Europa League (o va întâlni pe Leverkusen pe 22 mai, la Dublin; Atalanta mai este calificată şi în finala Cupei Italiei, contra lui Juventus, programată pe 15 mai, la Roma).

În partidele disputate acasă în acest campionat, Atalanta a bifat 11 succese, două remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Teun Koopmeiners, cu 12 reuşite în Serie A.

Roma ocupă locul 6, cu 60 de puncte, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape din Serie A, iar în runda trecută a remizat acasă cu Juventus, scor 1-1.

La rândul ei, în această perioadă, echipa antrenată de Daniele De Rossi a evoluat în Europa League, unde a trecut de Milan în sferturile de finală, 1-0 (d) şi 2-1 (a), dar a fost eliminată în semifinale de Leverkusen, 0-2 (a) şi 2-2 (d).

În meciurile disputate în deplasare în acest sezon din Serie A, Roma a bifat şase succese, cinci remize şi şase eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Paulo Dybala, cu 13 goluri.

În partida din tur, disputată pe 7 ianuarie 2024, Roma şi Atalanta au remizat pe Stadio Olimpico, scor 1-1, după golurile marcate de Dybala (39p), respectiv, Koopmeiners (8).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Atalanta – Roma.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns