Peste 300 de persoane au fost evacuate din zonele de frontieră ale regiunii Harkov

Spread the love

Peste 300 de civili au fost evacuaţi din comunităţile de graniţă din regiunea Harkov, a declarat, sâmbătă seara, ministrul de interne Ihor Klymenko, relatează www.

kyivindependent.

com.

Peste 300 de persoane au fost evacuate din zonele de frontieră ale regiunii Harkov Mai multe unităţi ale Ministerului de Interne şi-au accelerat eforturile de a proteja populaţia civilă din regiunea Harkov, pe fondul reînnoirii atacurilor ruseşti asupra regiunii.

Preşedintele Volodymyr Zelenski a confirmat pe 10 mai rapoartele anterioare conform cărora Rusia desfăşoară noi operaţiuni ofensive în Oblastul Harkov , lupte fiind raportate la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, la 30 de kilometri nord de oraşul Harkiv.

Vezi mai multe articole din categoria externe În total, cel puţin 1.

775 de civili din regiunea Harkov au fost evacuaţi din casele lor, a informat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Forţele ucrainene continuă operaţiunile defensive în jurul aşezărilor de la graniţa de nord din regiunea Harkov.

Bătăliile sunt în desfăşurare în jurul aşezărilor Strilecha, Krasne, Morokhovets, Oliinykove, Lukiantsi, Hatyshche şi Pletenivka, a spus Zelenski .

„Trupele noastre au desfăşurat contraatacuri acolo pentru a doua zi, protejând teritoriul ucrainean”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Forţele ruse nu au reuşit să cucerească Harkivul în primele săptămâni ale invaziei pe scară largă, în ciuda faptului că oraşul se află la mai puţin de 30 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Lasă un răspuns