LIVE Război în Ucraina – ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov / Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete

Spread the love

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul său de sâmbătă seară că au loc lupte în șapte sate de graniță din regiunea Harkovului și a numit situația din regiunea Donețk „deosebit de tensionată”.

Moscova a susținut duminică dimineața că Ucraina a atacat Rusia cu drone și rachete, iar acestea au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

07:40 Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică că sistemele sale de apărare aeriană au distrus șase drone de atac și două rachete balistice pe care Ucraina le-a lansat în cursul nopții, vizând teritoriul rusesc, potrivit Reuters.

Cele două rachete balistice convenționale Tochka din perioada sovietică au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, a precizat ministerul pe Telegram.

Trei drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, două deasupra orașului Lipetsk și una a fost interceptată deasupra regiunii Vologorod.

–––––

Lasă un răspuns