De la „turismul excesiv” la „turismul responsabil”: Popularele insule Ibiza și Mallorca îi vor amenda dur pe petrecăreți, cu până la 1.500 de euro

Spread the love

Insulele Baleare din Spania continuă să ia măsuri drastice împotriva consumului de băuturi alcoolice în public și a ambarcațiunilor care organizează petreceri, ca parte a modificărilor aduse unui decret din 2020 care reglementează „turismul excesiv”, scrie CNN.

Noile reguli interzic consumul de alcool pe străzi în zonele turistice cheie de pe insulele Ibiza și Mallorca, excepție făcând terasele și alte zone autorizate.

Sancțiunile pentru încălcarea legii vor fi cuprinse între 500 și 1.

500 de euro (540-1.

615 dolari).

Ambarcațiunilor pe care se organizează petreceri și care vând alcool la bord li se va interzice, de asemenea, să se afle la mai puțin de o milă nautică de zonele incluse în decret.

Îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor va fi, de asemenea, interzisă în zonele afectate de afluxul de turiști.

Deși noile măsuri vizează reducerea suplimentară a comportamentului perturbator, guvernul a atenuat limbajul din jurul decretului său inițial din 2020 împotriva „turismului excesiv” utilizând termenul revizuit de „turism responsabil”.

Această actualizare admite că formularea inițială a fost contrară principalei industrii a insulelor, menționând că „turismul reprezintă peste 45% din PIB-ul comunității”.

Insulele Baleare reprezintă de mult timp centre de viață de noapte pentru tinerii călători și pentru celebritățile internaționale.

Decretul original de 22 de articole introdus în 2020 a fost declanșat de relatările presei privind „comportamentul necivilizat în anumite zone turistice” din Mallorca și Ibiza, atribuit în mare parte consumului de alcool.

Acest comportament a afectat imaginea celebrelor destinații turistice și a dus la apariția unor noi „scene” de viață de noapte care au diminuat zonele pentru rezidenți.

„An de an au apărut știri legate de comportamente necivilizate ale tinerilor turiști care au provocat o îngrijorare profundă în rândul restului cetățenilor, în sectorul hotelier și în administrațiile implicate”, scrie în decret, care menționează că au avut loc răniri grave și decese.

Decretul privind turismul responsabil, recent modificat, alocă 16 milioane de euro (aproximativ 17,2 milioane de dolari), provenite dintr-o taxă de „turism durabil”, pentru ca zonele afectate să finanțeze proiecte de încurajare a turismului responsabil.

În luna aprilie, localnicii din Insulele Canare din Spania s-au mobilizat în semn de protest față de turismul excesiv, acuzându-i pe vizitatori că acțiunile lor au dus la scumpirea traiului și că au provocat daune mediului înconjurător.

În ultimii zece ani, în aceste insule, numărul de turiști pe an a crescut de la 11,5 milioane la 16 milioane.

Lasă un răspuns