Ciolacu, „convins” că în octombrie, cel târziu, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în SUA

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, despre programul Viza Waiver, că este „ferm convins” că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA, relatează News.

ro.

”Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termina în septembrie.

Eu sunt ferm convins că în octombie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA.

E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră”, a declarat premierul Ciolacu la Antena 3.

El a precizat că şi Polonia a reuşit acest lucru.

”Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a subliniat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat, în urma întâlnirii cu preşedintele SUA, Joe Biden, să dea un termen privind vizele pentru românii care călătoresc în SUA, deși a vorbit despre „un viitor destul de apropiat””Sunt foarte multe discuţii tehnice aici, ştiţi că Visa Waiver nu este o decizie politică, este o decizie care se bazează pe date statistice.

Ministerul de Externe de la noi şi ambasada de aici (din SUA – n.

r.

) au luat lucrurile foarte în serios, există campanii de conştientizare, de îmbunătăţire a ratei de acceptare şi în acest sens putem să avem speranţa legitimă ca, într-un viitor destul de apropiat, să se rezolve această chestiune”, a declarat Klaus Iohannis, marţi seară, la finalul discuţiilor cu preşedintele Joe Biden.

Lasă un răspuns