Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca. 10 mai, ultima zi în care autobuzul „viitorului” poate fi testat de clujeni.

Spread the love

  Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca se încheie pe 10 mai, aceasta fiind ultima zi în care autobuzul cu hidrogen poate fi testat de clujeni pe liniile 30, 35, 45.

 Clujenii au astfel oportunitatea de a avea o experiență directă cu transportul în comun ce folosește această tehnologie verde.

Primăria Cluj-Napoca are în desfășurare o colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și alți partener din ecosistemul clujean și european de inovare în scopul de a utiliza noile tehnologii pentru un oraș mai verde.

La acest moment, 60% din flota de transport în comun a municipiului este verde – electrică, non-poluanta.

Clujul găzduiește un turneu de promovare a autobuzelor alimentate cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership.

În cadrul turneului de promovare, clujenii pot folosi gratuit cu autobuzul cu hidrogen pentru transport în municipiu, pe 6 linii în perioada 8-10 mai 2024.

Vineri, 10 mai este ultima zi în care autobuzul cu hidrogen poate fi experimentat direct, pe liniile 30,35 și 45, a informat Municipalitatea Cluj-Napoca.

 Testarea și utilizarea pe străzile din Cluj-Napoca a autobuzului alimentat cu hidrogen reprezintă un prim pas în procesul de decarbonizare a transportului public în orașe.

Această inițiativă reunește actori din ecosistemul de inovare clujean și european – din mediul universitar, mediul privat, administrație publică, cetățeni, instituții europene, incluzând Compania de Transport Public Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Vă reamintim că în zilele de vineri, prin politica publică „Vinerea Verde” transportul public din Cluj-Napoca este gratuit pe toate liniile urbane.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns