Plonjarea autobuzului rus în râu în Sankt Petersburg: Bilanțul morților a crescut la șapte

Spread the love

Numărul morților a crescut vineri la șapte după ce un autobuz care transporta aproximativ douăzeci de pasageri a căzut într-un râu din Sankt Petersburg, al doilea oraș al Rusiei, potrivit unui nou raport al autorităților, relatează AFP.

Anterior, bilanțul era de trei morți.

„Numărul persoanelor care au murit în urma căderii unui autobuz în râul Moika a crescut la șapte”, a declarat vineri seara Comitetul de Investigații al Rusiei, indicând că a fost deschisă o anchetă penală.

Ministerul rus al Situațiilor de Urgență raportase anterior trei decese, în timp ce patru persoane erau „în moarte clinică”, iar două rănite grav, menționând, pe Telegram, un „accident rutier”.

Potrivit ministerului, operațiunile de salvare au fost finalizate până la mijlocul după-amiezii, iar scafandri au ataşat curele autobuzului, care a fost scos din apă.

Potrivit poliției locale, autobuzul a rupt în bariera unui pod peste râul Moika din centrul Sankt-Petersburgului, în timp ce aproximativ 20 de persoane se aflau la bord.

Imaginile de supraveghere video, difuzate de presa rusă, arată vehiculul făcând un viraj, după ce pare că a urcat pe trotuar, lovind o mașină, apoi cum intră în gardul podului, cade în apă și se scufundă în câteva secunde.

Lasă un răspuns