OMV Petrom semnează un contract pentru furnizarea de energie verde către Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari consumatori de electricitate din România

Spread the love

OMV Petrom și producătorul de materiale de construcții Saint-Gobain România anunță semnarea unui acord pe cinci ani, prin care OMV Petrom va furniza energie electrică din surse regenerabile pentru toate facilitățile Saint-Gobain la nivel național.

În baza acestui acord, OMV Petrom va livra în următorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde în 14 locații Saint-Gobain din România.

Livrările vor începe în ianuarie 2026 și energia va fi obținută din surse eoliene și fotovoltaice.

Odată cu această investiție, Saint-Gobain România va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Călărași), Saint-Gobain Isover (Ploiești), Saint-Gobain Rigips (Turda și Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brănești, Suceava), Duraziv (Popești Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) și Chryso Romania (Ariceștii Rahtivani).

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie: Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România: Saint-Gobain proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții.

La nivel mondial, este prezentă în 76 de țări și are 160.

000 de angajați.

Anul trecut a avut vânzări de 47,9 miliarde de euro.

Compania s-a angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

În România, Saint-Gobain are circa 2.

000 de angajați în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2023.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns