LIVE Război în Ucraina – ziua 807: Rușii au atacat din nou Ucraina cu drone și rachete / Incendiu la o întreprindere în regiunea rusă Kaluga după un atac ucrainean

Spread the love

Rusia și Ucraina continuă să se atace reciproc în cea de-a 807-a zi a războiului.

Kievul a anunțat vineri dimineața că a respins un atac rusesc cu drone în timp ce un oficial rus din regiunea Kaluga a anunțat un incendiu la o întreprindere după un atac cu vehicule aeriene fără pilot.

Incendiul a fost stins și nu au existat victime, a susținut guvernatorul regional.

08:30Președintele rus Vladimir Putin a înaintat candidatura lui Mihail Mișustin pentru funcția de prim-ministru către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a anunțat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de agenția de stat rusă TASS.

07:55 Forțele ruse de apărare aeriană au doborât o dronă în districtul orașului Podolsk din regiunea Moscova, potrivit primarului capitalei Federației Ruse, Serghei Sobinian, citat de presa de stat.

Oficialul rus a declarat că vehiculul aerian fără pilot viza Moscova.

Din informațiile preliminare, nimeni nu a fost rănit, potrivit edilului, citat de TASS.

07:45Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate cele 10 drone de atac lansate de Rusia în cursul nopții, au anunțat vineri dimineața forțele aeriene ucrainene, informează Reuters.

Forțele aeriene au precizat, într-o declarație pe Telegram, că Rusia a lansat, de asemenea, două rachete antiaeriene ghidate.

Sursa citată nu a precizat ce s-a întâmplat cu rachetele.

07:40Un atac cu dronă din Ucraina a provocat un incendiu de scurtă durată la o întreprindere din regiunea rusă Kaluga, a declarat vineri guvernatorul regiunii, conform Reuters.

„Incendiul a fost acum stins”, a declarat guvernatorul, Vladislav Șapșa, pe Telegram.

„Potrivit datelor preliminare, nu există victime”.

Nu este clar ce întreprindere a fost afectată, mai scrie Reuters.

–––––.

Lasă un răspuns