Trump le-a promis magnaților petrolului că va răsturna politicile de mediu ale lui Biden / Ce a cerut în schimb

Spread the love

Donald Trump, candidatul de dreapta la președinția SUA, le-a promis directorilor companiilor petroliere că va anula politicile de mediu ale președintelui Joe Biden dacă va fi ales în noiembrie, relatează Washington Post.

În același timp, magnatul republican le-a sugerat acestora să strângă nu mai puțin de un miliard de dolari pentru a-i finanța campania, precizează cotidianul, bazându-se pe surse anonime pentru a relata această întâlnire, care a avut loc în aprilie la reședința sa din Florida, la Mar-a-Lago.

În replică, echipa de campanie a rivalului său democrat, Joe Biden, l-a acuzat pe fostul președinte că „a vândut familiile muncitoare” în schimbul „donațiilor pentru campania sa din partea magnaților petrolului”.

Contactată de AFP, echipa de campanie a lui Donald Trump nu a confirmat și nici nu a infirmat conținutul articolului.

„Joe Biden este controlat de extremiștii ecologiști care încearcă să pună în aplicare cel mai radical program energetic din istorie și să-i oblige pe americani să cumpere vehicule electrice pe care nu și le pot permite”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Potrivit Washington Post, Trump s-a angajat să pună capăt imediat înghețării de către administrația Biden a licențelor pentru noi exporturi de gaze naturale lichefiate (GNL).

Lasă un răspuns