Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision

Spread the love

Mii de oameni s-au adunat în Stortorget, „piaţa cea mare”, la o aruncătură de băţ de gara centrală din Malmo.

Steaguri palestiniene, oameni de toate vârstele, de la pensionari la familii cu copii, au ieşit în stradă pentru a se opune faţă de starea de lucruri din Gaza, dar şi a participării Israelului la Eurovision Song Contest.

Mitingul de pe străzile din centru se va încheia cu un concert.

Printre sloganurile strigate şi scrise pe bannere se poate citi: „Opriţi genocidul”, „Unde este umanitatea? Unde este dreptatea?” şi „Boicotaţi Israelul”.

„Este foarte important să venim să protestăm împotriva războiului Israelului din Gaza”, a spus Anders, din Malmo, care a sosit la protest împreună cu cei doi copii ai săi.

Vezi mai multe articole din categoria cultura-media „La Eurovision există un standard dublu şi vedem, de asemenea, că guvernele ţărilor occidentale nu aplică legea internaţională”, a spus el.

„Mi-e foarte ruşine – a subliniat Maria, o bibliotecară din Malmo – îmi lipsesc cuvintele pentru a descrie ceea ce se întâmplă în Gaza.

E groaznic!”.

Maria iubeşte Eurovisionul şi l-a urmărit mereu la televizor de când era mică, dar nu înţelege de ce Israelul este în competiţie: „Se spune că politica nu are nicio legătură cu muzica, dar atunci de ce are municipalitatea Malmo a eliminat toate autocolantele şi semnele despre Gaza? Până acum câteva zile, oraşul era acoperit.

Au scos totul, aşa că este o atitudine clară din partea lor”, a declarat ea.

Unii dintre participanţi purtau pancarte cu fotografii cu copii subnutriţi şi mutilaţi.

Organizatorii aşteaptă 25.

000 de participanţi.

Lasă un răspuns