Ursula von der Leyen avertizează: Putin vrea să vadă din nou imperii şi autocraţii în Europa

Spread the love

Preşedintele Vladimir Putin vrea să vadă din nou imperii şi autocraţii în Europa, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie Euractiv.

Ursula von der Leyen avertizează: Putin vrea să vadă din nou imperii şi autocraţii în Europa Afirmaţia a fost făcută în cadrul Congresului Economic European de la Katowice, unde a subliniat faptul că preşedintele Vladimir Putin vrea să readucă imperiul şi dominaţia autocratică asupra Europei şi a cetăţenilor săi.

„Războiul lui Putin este despre redesenarea hărţii Europei, dar este, de asemenea, un război împotriva Uniunii noastre şi a întregului sistem global bazat pe reguli”, a spus ea în cadrul Congresului.

În timpul discursului, von der Leyen a insistat că ea reprezintă o Uniune Europeană care este pregătită să facă tot ceea ce este necesar pentru a proteja Europa, şi în special Ucraina, relevă Euractiv.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Apărarea Europei este o sarcină pentru întreaga Europă”, a spus ea, adăugând că nu poate exista o securitate reală fără o economie puternică.

În cadrul Congresului care s-a desfăşurat la Katowice, von der Leyen a reiterat, alături de Donald Tusk, necesitatea Europei de a aloca mai mulţi bani pentru apărare, în contextul în care Moscova încă reprezintă o ameninţare a adresa securităţii continentului european.

Vorbind în cadrul aceluiaşi eveniment, premierul polonez, Donald Tusk, a subliniat faptul că „Europa poate şi trebuie” să evite conflictul care a luat amploare în ultimii ani, în special după invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru asta, el a punctat că este nevoie de capacităţi de apărare mai bune, potrivit sursei citate.

Aceste afirmaţii au loc în contextul în care marţi, preşedintele Vladimir Putin a fost oficial învestit, din nou, la conducerea Rusiei, care va dura până în anul 2030, marcând începutul celui de-al cincilea mandat al său.

Lasă un răspuns