Şeful propagandei nord-coreene a murit

Spread the love

Kim Ki Nam, unul dintre cei mai longevivi oficiali nord-coreeni, care a condus aparatul de propagandă al statului, a murit, a anunţat miercuri presa oficială, citată de Reuters.

Şeful propagandei nord-coreene a murit Kim a murit marţi la vârsta de 94 de ani, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat miercuri sicriul lui Kim Ki Nam pentru a aduce un omagiu „cu durere amară pentru pierderea unui revoluţionar veteran care a rămas nemărginit de loial” ţării până la sfârşit, a precizat agenţia.

Kim este unul dintre foarte puţinii oficiali nord-coreeni care au vizitat Sudul, conducând o delegaţie funerară în 2009, după moartea preşedintelui Kim Dae-jung.

Vezi mai multe articole din categoria externe El a ajuns în fruntea maşinii de propagandă a Nordului, devenind adjunctul şefului acesteia în 1966 şi apoi şef în 1985, în timpul guvernării lui Kim Il Sung, potrivit datelor guvernului sud-coreean.

El s-a retras în 2017.

Kim a exercitat o influenţă enormă asupra politicii şi personalului şi a fost un arhitect cheie al fundaţiei politice a Partidului Muncitorilor aflat la putere, potrivit expertului în Coreea de Nord Michael Madden de la Stimson Center.

Lasă un răspuns