VIDEO Maia Sandu, interviu pentru un jurnalist rus: Moldova va face totul pentru a păstra pacea, dar dacă Rusia va ataca, ne vom apăra

Spread the love

Republica Moldova va face tot posibilul pentru a menține pacea, dar dacă va fi atacată de Rusia, se va apăra, a spus președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnalistului și bloggerului rus Iurie Dudi, declarat de Moscova drept „agent străin”.

În interviul acordat în limba rusă, Maia Sandu a fost întrebată dacă Moldova se va apăra într-un scenariu în care ar fi atacată de Rusia.

„Noi vom face tot posibilul ca aceasta să nu se întâmple, inclusiv planul de integrare și securitate UE.

După constituție noi trebuie sa facem totul pentru a menține pacea în țară și să asigurăm siguranța cetățenilor noștri.

Noi avem armată și sector de apărare în care facem investiții, dar noi sperăm că în curând acest război se va termina și noi vom putea investi în economie, dar nu în securitate.

Totuși, dacă acest lucru se va întâmpla, noi neapărat ne vom apăra țara”, a declarat Maia Sandu, conform Unimedia.

Iurie Dudi, unul dintre cei mai influenți jurnaliști și bloggeri din Federația Rusă, a fost declarat de Moscova drept agent străin în urma invaziei ruse din Ucraina, scrie zugo.

md.

Legislația Rusiei prevede o monitorizare specială a „agenților străini” – persoanele fizice riscă să fie pedepsite cu până la cinci ani de închisoare dacă refuză să informeze societatea rusă că activitatea lor este finanțată din străinătate.

Lasă un răspuns