LIVE VIDEO Klaus Iohannis este primit de Joe Biden, la Casa Albă / Președintele României va face declarații la 21.30

Spread the love

Președintele Klaus Iohannis este primit de Joe Biden, marți, la Casa Albă.

De asemenea, în vizita sa de trei zile la Washington, Iohannis va primi premiul „Distinguished International Leadership Award” din partea Consiliului Atlantic, un think-tank american, pentru „cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”.

UPDATE Declarațiile de presă ale președintelui Iohannis sunt așteptate la aproximativ 21.

30, ora RomânieiKlaus Iohannis se află de marți și până în 9 mai într-o vizită de lucru la Washington, fiind însoțit de miniștrii de Externe și de Interne, Luminița Odobescu și Cătălin Predoiu.

Astăzi, de la 20:30, ora României, Iohannis este primit la Casa Albă de către președintele SUA, Joe Biden.

Conform Administrației Prezidențiale, vor fi discutate „teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale”, precum situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre și întărirea securității în spațiul euroatlantic.

„Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea relațiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state și a cooperării multisectoriale.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis în SUA va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale și respectat de către partenerii Alianței Nord-Atlantice”, mai spune Administrația Prezidențială.

Miercuri, 02:00, ora României, Iohannis va avea o întrevedere și cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

Tot miercuri, de la 18:30, ora României, Klaus Iohannis va primi premiul „Distinguished International Leadership Award”pentru 2024 din partea Consiliului Atlantic, un think-tank american, pentru „cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”.

Premiul îi va fi decernat lui Iohannis în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Președintele Klaus Iohannis este primul șef de stat european care primește această distincție, în cei 24 de ani de la înființarea premiului, conform Administrației Prezidențiale.

Consiliul Atlantic este o organizație americană de tip „think tank”, fondată în anul 1961, cu o activitate bogată în domeniul afacerilor internaționale.

Anual, Consiliul Atlantic premiază un număr restrâns de personalități.

Printre personalitățile cărora li s-a acordat de-a lungul timpului The Atlantic Council Distinguished Leadership Awards se numără președinții Statelor Unite ale Americii George W.

Bush (2018), William J.

Clinton (2010) și George H.

W.

Bush (2009), vicepreședintele SUA Joseph R.

Biden, Jr.

(2011) – actualul președinte al SUA, președinții Comisiei Europene Ursula von der Leyen (2021) și Jose Manuel Barroso (2014), prim-ministrul italian Mario Draghi (2022), cancelarul german Helmut Kohl (2009), prim-ministrul britanic Tony Blair (2008).

Lasă un răspuns