LIVE Război în Ucraina – ziua 804: Ceremonia de învestire a președintelui Vladimir Putin, boicotată de SUA şi majoritatea țărilor UE / Pierderi mari pentru armata rusă

Spread the love

SUA și majoritatea țărilor UE vor boicota marți ceremonia de învestire de la Kremlin a președintelui Vladimir Putin pentru un nou mandat de șase ani.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că SUA nu consideră alegerile din martie ca fiind „libere şi corecte, dar el este preşedintele Rusiei şi va continua să fie”.

Cu o zi în urmă, liderul de la Kremlin a ordonat exerciții militare cu arme nucleare tactice ca „un răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali”.

10:30Rafinăria Tuapse a companiei Rosneft a reluat procesarea după ce a fost afectată de un atac cu drone în ianuarie, potrivit unor surse din industrie citate de Reuters.

Un incendiu a izbucnit la rafinăria Tuapse pe 25 ianuarie.

La începutul anului, au fost raportate mai multe atacuri asupra unor depozite de petrol din Rusia, inclusiv în regiunile Briansk, Oryol și Leningrad.

Două surse din industrie au declarat pentru Reuters că uzina Rosneft din Tuapse și-a reluat operațiunile.

Reparațiile au fost finalizate la unitatea primară de rafinare a petrolului CDU-12 a instalației la sfârșitul lunii aprilie, au precizat acestea.

Potrivit surselor, capacitatea unității se ridică la aproximativ 250.

000 de barili pe zi.

Rafinăria a procesat 20.

000 de tone de petrol la 1 mai, au susținut acestea.

10:05Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare în aprilie 2023 pentru că a dezaprobat războiul din Ucraina, va primi premiul Pulitzer pentru 2024 pentru opiniile semnate în Washington Post din spatele gratiilor, anunță organizatorii.

08:16ANALIZĂ.

Istoricul Armand Goșu:Vara 2024, ultima șansă pentru Putin să învingă.

08:14Rusia a pierdut 476.

460 de soldați de la începutul războiului, potrivit armatei ucrainene.

Conform sursei citate, armata lui Putin continuă să sufere pierderi.

Numai în ultimele 24 de ore, 1.

160 au fost uciși, iar trupele ucrainene au distrus 37 de sisteme de artilerie, 25 de tancuri și 14 vehicule blindate de luptă, potrivit Ukrainska Pravda.

07:02Aflat de un sfert de secol la conducerea Rusiei, Vladimir Putin va pune marţi mâna pe un exemplar al Constituţiei şi va începe un nou mandat de şase ani ca preşedinte care exercită o putere extraordinară, cu semne clare de autoritarism, în plin război de agresiune împotriva Ucrainei şi având relaţiile cu Occidentul mai tensionate ca niciodată, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţarea nucleară.

–––––

Lasă un răspuns