LIVE Război în Ucraina – ziua 804: Ceremonia de învestire a președintelui Vladimir Putin, boicotată de SUA şi majoritatea țărilor UE / Pierderi mari pentru armata rusă

Spread the love

SUA și majoritatea țărilor UE vor boicota marți ceremonia de învestire de la Kremlin a președintelui Vladimir Putin pentru un nou mandat de șase ani.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că SUA nu consideră alegerile din martie ca fiind „libere şi corecte, dar el este preşedintele Rusiei şi va continua să fie”.

Cu o zi în urmă, liderul de la Kremlin a ordonat exerciții militare cu arme nucleare tactice ca „un răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali”.

08:16ANALIZĂ.

Istoricul Armand Goșu:Vara 2024, ultima șansă pentru Putin să învingă.

08:14Rusia a pierdut 476.

460 de soldați de la începutul războiului, potrivit armatei ucrainene.

Conform sursei citate, armata lui Putin continuă să sufere pierderi.

Numai în ultimele 24 de ore, 1.

160 au fost uciși, iar trupele ucrainene au distrus 37 de sisteme de artilerie, 25 de tancuri și 14 vehicule blindate de luptă, potrivit Ukrainska Pravda.

07:02Aflat de un sfert de secol la conducerea Rusiei, Vladimir Putin va pune marţi mâna pe un exemplar al Constituţiei şi va începe un nou mandat de şase ani ca preşedinte care exercită o putere extraordinară, cu semne clare de autoritarism, în plin război de agresiune împotriva Ucrainei şi având relaţiile cu Occidentul mai tensionate ca niciodată, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţarea nucleară.

–––––

Lasă un răspuns