Jaqueline Cristian a ratat prezența pe tabloul principal de la WTA Roma

Spread the love

Cap de serie numărul unu în calificări, Jaqueline Cristian nu a putut profita de statutul de favorită și a fost eliminată în ultimul tur al calificărilor contând pentru turneul de categorie WTA 1000 de la Roma.

>> Care sunt șansele ca Simona Halep să primescă un wild card la Roland Garros 2024 Ocupantă a locului 68 în ierarhia mondială, Jaqueline a avut câștig de cauză în primul set, cu toate că a debutat cu stângul în meci (și-a cedat serviciul în primul game al partidei).

Cele două breakuri bifate (al doilea la scorul de 4-3) au fost decisive pentru câștigarea manșei de debut, scor 6-3.

Din păcate, franțuzoaica Varvara (a primit cetățenia franceză, a reprezentat până în urmă cu un an Rusia) și-a intrat tot mai bine în ritm, nu a mai avut fisuri în gameurile de serviciu, iar de la retur s-a impus în două rânduri.

Setul i-a revenit meritat cu 6-2.

Jaqueline a continuat să aibă probleme cu serviciul, iar Varvara a simțit vulnerabilitățile din jocul adversarei.

Graceva a fost decisivă în două rânduri de la retur, iar gameul cedat de franțuzoaică de la lansare nu a mai contat în cele din urmă.

Varvara (locul 88 WTA și cap de serie 13 în calificări) a câștigat setul (6-3) și meciul după un duel de mare luptă care s-a întins pe durata a două ore și 32 de minute.

Jaqueline a încheiat partida cu 4 ași, 4 duble greșeli, a câștigat 67% din punctele jucate cu primul serviciu, 38% cu al doilea serviciu și a câștigat 86 din totalul de 186 de puncte disputate.

Restul de 100 i-au revenit adversarei.

WTA Roma are loc în perioada 7-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico.

Are premii totale în valoare de $5.

509.

771 și face parte din categoria „WTA 1000”.

Campioana en-titre este kazaha Elena Rybakina.

2023 – Elena Rybakina2022 – Iga Swiatek2021 – Iga Swiatek2020 – Simona Halep2019 – Karolina Pliskova2018 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)2017 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)2016 – Serena Williams2015 – Maria Sharapova etc.

>> Dezvăluiri ale campionului de la ATP Madrid: „Sunt plin de medicamente, nu m-am simțit atât de rău în viața mea”

Lasă un răspuns