Ce faci cu un stâlp de beton, prost poziționat, care îți încurcă toate planurile de mobilare a unui spațiu? Sigur, primul gând e să-l maschezi de urgență, dar în varianta unor arhitecți el devine un element de decor în sine, în jurul căruia să dezvolți conceptul de amenajare.
Dovadă că minusurile unui spațiu pot funcționa uneori în favoarea ta, dacă sunt puse într-un context diferit, scrie site-ul de amenajări interioare și lifestyle urban Lovedeco.
ro.
Adina și Cosmin, proprietarii unui apartament nou din centrul Clujului, și-au dorit un „acasă” primitor și modern, cât mai aerisit și mai funcțional cu putință.
Au apelat la seriviciile echipei de arhitecți de la Atelier Unu Plus Unu, Lucreția și Călin Santa, pentru a rezolva toate problemele de eficientizare a spațiului.
Apartamentul are o configurație dificilă, fiind un etaj retras dintr-o clădire îngustă din centrul Clujului.
Planul este alungit, cu zonă de zi poziționată central, dormitor matrimonial cu baie proprie, în capătul apartamentului și dormitor secundar cu baie comună în zona intrării.
Suprafața utilă a apartamentului este de 80 metri pătrați.
În momentul preluării proiectului, locuința era semifinisată, cu o compartimentare problematică, la o primă vedere.
Spațiul avea totuși un mare avantaj: lumina naturală.
Pentru Lucreția și Călin, acesta a fost punctul de plecare în amenajarea apartamentului.
Ideea lor a fost să păstreze interiorul aerisit, fără să neglijeze însă partea de funcționalitate, cerută de beneficiari.
Cum arată acum apartamentul, puteți vedea pe Lovedeco.
ro.