LIVE Război în Ucraina – ziua 803: Atacuri rusești cu drone și bombe ghidate în Ucraina / Belgorod, lovit de „drone ucrainene” / Moscova plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa

Spread the love

Ucrainienii au sărbătorit al treilea Paşte sub focuri de armă, în timp ce trupele ruseşti sunt tot mai aproape de a ameninţa unele dintre oraşele cheie din estul țării.

O femeie a murit şi alte 17 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruşilor din Duminica Paştelui în oraşul ucrainean Harkov şi în regiune.

Rusia continua să atace cu drone și în a doua zi de Paște.

Agențiile europene de informații și-au avertizat guvernele că Rusia plănuiește acte violente de sabotaj pe întreg continentul, în contextul în care se angajează pe calea unui conflict permanent cu Occidentul.

10:33O echipă mixtă de salvamontişti şi poliţişti de frontieră acţionează luni pentru recuperarea a doi tineri ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, a informat directorul Serviciului Salvamont Maramureş, Dan Benga, transmite Agerpres.

09:32Autoritățile regionale ruse din Belgorod au declarat luni că 6 persoane au fost ucise și 33 rănite într-un atac cu drone ucrainene, informează Reuters.

08:35 Ucraina estimează că de la începutul războiului Rusia a pierdut 475.

300 de soldați.

În ultima zi, 1.

040 de militari ruși au fost eliminați, conform armatei ucrainenene.

07:57Rușii au lansat bombe ghidate în regiunea ucraineană Herson, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, citate de Ukrainska Pravda.

Inițial, Forțele Aeriene au raportat că în apele Mării Azov a existat o activitate aviatică tactică inamică și că a existat o amenințare de a folosi arme aeriene de distrugere.

Ulterior, Forțele Aeriene au adăugat că există „lansări de bombe aeriene ghidate de către aviația tactică în regiunea Herson”.

Alerta aeriană a fost anulată la ora 6 în regiunea Herson.

07:47orțele aeriene ucrainene au declarat luni că sistemele lor de apărare aeriană au distrus 12 din cele 13 drone de atac lansate de Rusia, relatează Reuters.

Dronele au fost distruse deasupra regiunii Sumî din nord-estul Ucrainei, au precizat forțele aeriene pe Telegram.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu drona care nu a fost doborâtă.

–––––

Lasă un răspuns