Hamas anunță că a acceptat armistițiul propus de Qatar și Egipt. Israelul cataloghează propunerea inacceptabilă

Spread the love

Gruparea palestiniană Hamas a transmis luni, într-o declarație de presă, că liderul său, Ismail Haniyeh, i-a informat pe prim-ministrul Qatarului și pe șeful serviciilor secrete din Egipt cu privire la acceptarea propunerii lor privind un armistițiu, relatează Reuters.

În replică, un oficial israelian a declarat că Hamas a aprobat o propunere egipteană „îndulcită” care nu este acceptabilă pentru Israel.

„Acesta ar părea a fi un șiretlic menit să facă Israelul să arate ca partea care refuză un acord”, a spus oficialul israelian, care a vorbit sub condiția anonimatului.

Anunțul Hamas privind un acord a venit la câteva ore după ce Israelul a ordonat evacuarea unor părți din Rafah, orașul din sudul Gazei care a servit ca ultimul sanctuar pentru aproximativ jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori ai Gazei.

Israel afirmă că orașul servește drept bază Hamas, unde ar putea fi ținuți ostatici israelieni, și operațiunea lor nu va fi gata până nu va elimina luptătorii Hamas din acest orașștire în curs de actualizare

Lasă un răspuns