CM Snooker 2024: Favorit clar în finala de la Crucible, după primele două sesiuni

Spread the love

Kyren Wilson este mare favorit la câștigarea Campionatului Mondial de Snooker, englezul de 32 de ani conducând cu 11-6 în finala disputată împotriva lui Jak Jones.

Wilson a început perfect ultimul act al competiției de la Crucible și a condus cu 7-0, lucru care s-a mai întâmplat o singură dată în istorie (în 1991, când John Parrott a câștigat primele șapte frame-uri în fața lui Jimmy White).

Obosit după semifinala cu Stuart Bingham, Jones și-a revenit în a doua sesiune a finalei, a redus din diferență, dar a pierdut ultimul frame al zilei de duminică după un duel la bila neagră.

WOAH 🤯Black ball frame at the Crucible! 😅#CazooWorldChampionship pic.

twitter.

com/wPml2iaCUyWilson, finalist la teatrul din Sheffield în 2020, s-a declarat mulțumit de rezultat și a vorbit despre importanța câștigării celui de-al 17-lea frame în plan psihologic.

„Jak a jucat excelent în a doua sesiune, aşa că nu pot fi decât mulţumit că am reuşit să intru în a doua zi a finalei cu un avans de 5 jocuri.

Dar nu e doar despre scor, ci şi despre cum s-a terminat ultimul joc.

A fost multă tensiune, a fost o bătălie a nervilor, aşa că nu pot fi altfel decât foarte fericit că am putut câştiga ultimul joc.

La pauza dintre sesiuni, mi-am spus că ar fi ideal să ajung măcar la 11 şi asta s-a întâmplat” – Kyren Wilson, citat de BBC.

De cealaltă parte, Jak Jones speră să devină al 23-lea campion mondial din istorie.

Ultimul jucător care s-a impus la Crucible venind din calificări a fost Shaun Murphy (2005).

De știut:Cum se joacă în finala CM Snooker 2024Prima sesiune a finalei a avut 8 frame-uri.

A doua sesiune a fost compusă din 9 frame-uri.

În fine, a treia sesiune va fi formată din 8 frame-uri, iar ultima va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

Lasă un răspuns