Mama unui băiat transsexual care a murit într-o unitate de sănătate mintală cere o anchetă publică

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Mama unui băiat transsexual care a murit după ce s-a automutilat într-o unitate de sănătate mintală solicită o anchetă publică cu privire la îngrijirea sa, potrivit Sky News.

Mama unui băiat transsexual care a murit într-o unitate de sănătate mintală cere o anchetă publică Charlie Millers, în vârstă de 17 ani, din Stretford, Greater Manchester, a murit din cauza unei leziuni cerebrale la cinci zile după ce a fost găsit inconştient în aripa Junction 17 de la Spitalul Prestwich în decembrie 2020.

O anchetă la Rochdale Coroners’ Court a constatat că au existat deficienţe ale mai multor agenţii care au condus la moartea sa şi că băiatul nu a intenţionat să îşi pună capăt vieţii.

Juriul de anchetă a constatat că lipsa unei îngrijiri medicale individuale şi decizia de a nu-l plasa pe Charlie sub observaţie constantă la secţie au contribuit probabil la moartea sa.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mama sa, Sam Millers, a cerut în repetate rânduri mai mult sprijin pentru a-l menţine în siguranţă.

Ea a declarat pentru Sky News: „Toate aceste eşecuri.

.

.

mă deranjează că nu voi avea niciodată ocazia să spun că îmi pare rău.

Era în pericol de moarte şi, în calitate de mamă, i-am spus că nu credeam că va fi aici de Crăciun”.

Charlie era un artist talentat care iubea fotbalul şi animalele, dar sănătatea sa mintală a fost afectată încă de la o vârstă fragedă.

El a fost diagnosticat cu ADHD şi a fost grav hărţuit după ce s-a identificat în mod public ca băiat de la vârsta de 12 ani.

Instanţa a aflat că Charlie primea sprijin din partea serviciilor pentru copii ale Consiliului Trafford, deoarece se afla într-un ciclu de auto-vătămare şi tentative de sinucidere.

El a fost internat la Junction 17 din cauza deteriorării sănătăţii sale mintale.

Charlie a fost al treilea tânăr care a murit la spital în mai puţin de un an.

Mama sa a declarat: „Trei decese în nouă luni din cauza aceloraşi eşecuri de observare este cu adevărat îngrijorător şi vom face presiuni pentru o anchetă publică”.

Lasă un răspuns