Vladimir Putin s-a întâlnit cu Alexei Diumin, fost prieten al lui Evgheni Prigojin, şi pune ceva la cale

Spread the love

Scopul întâlnirii a fost limitarea prerogativelor ministrului rus al Apărării, apreciază ISW.

Cei doi, la întâlnirea de ieri Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Alexei Diumin, fost prieten al lui Evgheni Prigojin, cu scopul de a limita puterea ministrului Apărării Serghei Şoigu.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) scrie acest lucru în ultimul său raport.

La întâlnirea care a avut loc ieri la proprietatea prezidenţială din Novo-Ogariovo, regiunea Meuse, guvernatorul regiunii Tula şi cunoscut afiliat al Grupului Wagner şi-a exprimat sprijinul pentru lupta militară rusă în Ucraina şi a anunţat îmbunătăţiri la baza de apărare rusă de la Tula.

Vezi mai multe articole din categoria social Diumin, relatează ISW, a declarat apoi că administraţia Tula colaborează cu Ministerul Apărării de la Moscova pentru a dota unităţile militare ruse cu materialul necesar indicat de comandanţii locali.

Diumin a mai menţionat că Tula a deschis unul dintre primele centre de instruire pentru operatorii de drone în cooperare cu Ministerul rus al Apărării.

Diumin încearcă să câştige favoarea lui Putin, după ce acesta s-a alăturat în mod repetat de Prigojin, în 2022 şi în 2023.

Lasă un răspuns