Angajații Romgaz nu au primit prime de Paști pentru prima dată în istoria companiei / Ce spune conducerea societății

Spread the love

Cei aproximativ 5.

500 de angajați ai producătorului de gaze Romgaz nu au primit prime de Paște în acest an, situația fiind o premieră în istoria companiei.

Conducerea societății spune că nu exista până acum o bază legală pentru a acorda prime salariaților în acest an, însă Guvernul va aproba în curând un memorandum de rectificare a bugetului companiei.

„Ne așteptam să primim o sumă de 500 de lei net, așa cum am primit anul trecut.

Este pentru prima dată în istoria companiei când nu primim prime de Paști”, a afirmat, pentru HotNews.

ro, Ioan Stoicovici, șeful sindicatului Romgaz.

Sindicatul a emis și un comunicat de presă: „Rușine să le fie pentru faptul ca nu s-a acordat nimic angajaților cu ocazia sărbătorilor pascale, comparativ cu alte societăți din cadrul Ministerului Energiei (de la înființare, S.

N.

G.

N.

ROMGAZ S.

A.

a acordat în fiecare an stimulente financiare, devenind o tradiție pentru cei credincioși).

Aceasta demonstrează că cei responsabili nu au credință!”.

Acordarea de prime către salariații Romgaz în acest an depindea de aprobarea în Guvern a unui memorandum de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli a companiei.

Aceasta deoarece în decembrie anul trecut, când a fost întocmit primul buget, acesta prevedea venituri în minus față de anul precedent, ca urmare a scăderii prețului gazelor, astfel că nu se puteau acorda în acest an prime sau creșteri salariale.

Situația s-a schimbat la finalul lunii ianuarie, când o ordonanță de urgență a permis totuși companiilor cu venituri în scădere să acorde aceste beneficii angajaților, însă pentru acest lucru era nevoie de rectificarea bugetului și de aprobarea ei în Guvern.

„Conducerea executivă a Romgaz a făcut toate demersurile necesare în vederea rectificării bugetare.

Sindicatul avea cunoștință de toate acestea”, a declarat, pentru HotNews.

ro, Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz.

Conducerea companiei a trimis un mesaj către angajați, în care precizează că se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie aprobat memorandumul:

Lasă un răspuns