LIVE Război în Ucraina – ziua 799: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina / Rușii au atacat portul Odesa cu rachete balistice

Spread the love

Statele Unite ale Americii a acuzat Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând astfel Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice.

Departamentul de Stat al SUA susține că nu a fost un incident izolat și că trupele rusești folosesc agentul chimic pentru a îndepărta forțele ucrainene de pe poziții fortificate și de a realiza progrese tactice pe câmpul de luptă.

08:00 INTERVIU.

Cum gândește un jurist rus care sprijină războiul? „Victoria înseamnă răsturnarea completă a actualului regim din Kiev și crearea unui stat unitar.

Ucrainei îi rămâne Lviv”.

Incursiunile în convingerile milioanelor de ruși care sunt favorabili lui Putin sunt rare în presa europeană.

Evgeniy Mazepin este de profesie jurist militar.

Din această calitate, el a reprezentat interesele mai multor ruși care au fost mobilizați ilegal în războiul din Ucraina.

Dar rămâne fidel acțiunii militare a guvernului și nevoii de a învinge Ucraina, a spus el, în interviul pe care l-a acordat prin Zoom publicului HotNews.

ro, Evgeniy Mazepin aflându-se în Rusia.

07:58 Un atac cu dronă a avariat infrastructura energetică din regiunile rusești Oryol și Kursk, au anunțat miercuri seară oficialii ruși, notează The Kyiv Independent.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoyt, a anunțat în jurul orei locale 23:00 că un atac cu drone ucrainene a avariat liniile electrice din satul Ponyri, întrerupând alimentarea cu energie electrică a zonei.

Câteva ore mai târziu, guvernatorul regiunii Oryol, Andrey Klychkov, a raportat că dronele doborâte au avariat instalații energetice în districtele Glazunovsky și Sverdlovsky.

Ulterior, curentul electric a fost întrerupt într-o serie de gospodării.

Infrastructura energetică din regiunea Smolensk ar fi fost, de asemenea, vizată de drone ucrainene, potrivit guvernatorului regional Vasily Anokhin.

Nu au fost raportate pagube.

05:00Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat dat publicităţii miercuri, notează AFP.

–––––Cele mai importante informații de miercuri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns