Hidroelectrica reia proiectul hidrocentralelor de pe Jiu, blocat acum șapte ani de mai multe ONG-uri de mediu

Spread the love

Hidroelectrica reia lucrările la amenajarea hidroelectrică de la Bumbești-Livezeni, după ce o hotărâre de Guvern a stabilit că proiectul este de utilitate publică și interes național.

Finalizate în proporție de 90%, lucrările au fost oprite în 2017 de Curtea de Apel București, la solicitarea mai multor ONG-uri de mediu.

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, în perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru şi discuţii cu autorităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie la Bumbeşti-Livezeni.

În cazul proiectului AHE Bumbeşti-Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017 recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deşi lucrările erau realizate deja în proporţie de circa 90%.

Punerea în funcţiune a amenajării este astăzi posibilă în condiţiile declarării proiectului ca fiind de utilitate publică şi interes naţional, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an, mai spun reprezentanții Hidroelectrica.

Finalizarea proiectului va asigura injectarea în sistemul energetic național a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.

000 gospodării şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.

000 tone/an.

Citiți și Proiectul hidrocentralelor din Parcul Național Defileul Jiului merge mai departe, Ministerul Energiei vrea să înceapă exproprierile / Expert: Este îngrijorător nu doar pentru mediu, ci și pentru statul de dreptSursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns