Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023

Spread the love

Florin Jipa Oraşul Robotyne din regiunea Zaporizhzhia din sudul Ucrainei, principala aşezare care a fost eliberată de Brigada 47 Mecanizată a Forţelor Terestre ucrainene în timpul contraofensivei din 2023, a fost recucerit marţi de forţele ruse, conform imaginilor care-i arată pe militarii ucraineni cum se retrag.

VIDEO Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023 Forţele ruse au avansat şi în regiunile Doneţ şi Luhansk şi se apropie acum de a doua linie defensivă ucraineană.

Între timp, Occidentul se mobilizează pentru a trimite cât mai repede ajutoare Ucrainei, pentru a rezista ofensivei ruseşti.

După ce Germania a anunţat că va trimite Kievului sisteme antiaeriene Skynex, maşini de luptă Marder şi muniţie pentru sistemele IRIS-T, Norvegia va aloca suplimentar peste 600 milioane de euro anul acesta pentru a achiziţiona muniţie necesară Ucrainei să se apere.

Vezi mai multe articole din categoria externe Conform secretarului general Jens Stoltenberg, cele şapte luni de întârziere a ajutorului american pentru Ucraina a dat posibilitatea Rusiei să-şi consolideze liniile de apărare şi să lanseze ofensive pe mai multe direcţii.

Lasă un răspuns