Autostrada Transilvania. Desemnarea câștigătorului pentru segmentul dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, amânată de CNAIR până la finalul lunii mai.

Spread the love

  Marți, 30 aprilie, a fost termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru secțiunea de 41 kilometri Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău, de pe Autostrada Transilvania, cel mai mare contract de execuție în valoare de aproape 8 miliarde de lei.

 La mijlocul lunii aprilie, constructorul italian WeBuild a atacat la Curtea de Apel București decizia CNSC favorabilă constructorului turc Makyol în cadrul licitației de 7,5 miliarde de lei pentru construcția tronsonului din Autostrada Transilvania ce include Tunelul Meseș.

Însă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat cu o lună, adică până pe 31 mai, termenul estimat pentru desemnarea constructorului la contractul de 8 miliarde lei pentru tronsonul Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău de pe Autostrada Transilvania.

Amânarea este justificată prin faptul că în data de 10 mai este înregistrat primul termen la Curtea de Apel București pentru contestația WeBuild împotriva Makyol, informează Economedia.

ro Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate turcilor de la Makyol și a dispus remedierea.

Inițial, licitația pentru lotul (Poarta Sălajului–Nușfalău) ce include și Tunelul Meseș a fost lansată în noiembrie 2020 (cu o valoare de 4,4 miliarde de lei), însă nu are constructor desemnat la mai bine de trei ani de la lansarea licitației.

  Lucrările la segementul Poarta Sălajului-Nușfalău (A3) sunt extrem de complexe și implică execuția Tunelului Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje.

În situația în care contractul ar putea fi semnat în următoarele 3-4 luni, perioadă ce include potențiale contestații, plus cele 18 luni necesare pentru etapa de proiectare, lucrările nu ar putea începe mai devreme de primăvara anului 2026.

Potrivit CNAIR, cei șapte operatori care au depus oferte sunt:-Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.

R.

L.

– EURO-ASFALT d.

o.

o (România – Bosnia Herțegovina)– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.

Ş.

(Turcia)– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.

S.

– OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.

S.

(Turcia)– MAPA INSAAT VE TICARET A.

S.

(Turcia)– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.

S.

– DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.

Ş.

(Turcia)– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.

S.

– DOGUS INSAAT VE TICARET A.

S.

(Turcia)Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției.

 Contractul prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km) și a Tunelului Meseș (în lungime de 2,89 km).

Valoarea estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns