Organele unei femei din Sibiu vor salva mai multe vieți! Rinichii au ajuns la Cluj.

Spread the love

  Familia unei femei în vârstă de 50 de ani a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieţi, după ce pacienta, internată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, a fost declarată în moarte cerebrală, a anunţat unitatea medicală printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

ro „La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Intervenţia de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee şi os – a fost realizată în cursul zilei de duminică.

Echipa de la Bucureşti a prelevat ţesut osos, medicii de la Iaşi au recoltat ficatul şi corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii.

După prelevare, echipele de medici au plecat de urgenţă către centrele de transplant de care aparţin”, se arată în comunicatul de presă.

Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SCJU Sibiu intubată şi ventilată mecanic, după asfixie mecanică.

Din UPU, conform evaluării iniţiale, pacienta a fost preluată de Serviciul Neurologie şi, în timpul investigaţiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat.

Ea a fost preluată de urgenţă la Secţia Neurochirurgie, unde a fost operată în cursul aceleiaşi zile, din cauza unui hematom intracranian.

Prelevarea realizată duminică, 28 aprilie, la SCJU Sibiu a fost prima din acest an.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns