Experții OMS avertizează că scăderea vaccinării și pandemia ar putea fi factori cheie care contribuie la această tendință îngrijorătoare.
Lipsa imunizării creează o breșă perfectă pentru ca virusul să se răspândească, punând în pericol milioane de vieți.
Marea Britanie, declarată liberă de rujeolă în 2017, a pierdut acest statut în 2019 din cauza creșterii numărului de cazuri.
După o perioadă de redresare în pandemie, țara se confruntă acum cu o urgență de sănătate publică, cu aproape 900 de cazuri înregistrate în acest an, o creștere semnificativă față de 2023, relatează Sky News.
Medicii avertizează că focarul, care a început în West Midlands anul trecut, s-a răspândit acum în toate regiunile țării.
În lume, anul trecut au fost 321.
582 de cazuri, o creștere de 88% față de anul precedent, când s-au înregistrat 171.
153 de cazuri.
Numărul total de cazuri pentru 2024 pare să fie cel puțin egal cu cel de anul trecut, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Deși simptomele bolii sunt relativ usor de identificat (febră mare, ochi roșii, tuse și o erupție cutanată), ea poate avea consecințe grave, mai ales pentru copiii mici.
Vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii, protejând indivizii și contribuind la eradicarea bolii la nivel global.
Numărul țărilor care suferă de epidemii mari de rujeolă – definite ca 20 de cazuri la un milion de persoane în mod continuu pe o perioadă de 12 luni – s-a triplat de la 17 la 51.
Majoritatea cazurilor de rujeolă au fost înregistrate în țările cu venituri mici și medii-jos.
Cele mai multe au fost în Azerbaidjan, Kârgâzstan și Yemen.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro