LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 797. Casa Albă nu poate face comentarii cu privire la calendarul şi livrarea ajutorului american pentru Ucraina. Fost ofiţer german recunoaşte spionajul pentru Rusia, motivat de teama unui război nuclear.

Spread the love

Suntem în cea de-a 797-a zi de război.

Războiul din Ucraina, ziua 797.

Casa Albă nu poate face comentarii cu privire la calendarul şi livrarea ajutorului american pentru Ucraina.

Fost ofiţer german recunoaşte spionajul pentru Rusia, motivat de teama unui război nuclear.

 Într-un hangar ascuns în vestul Ucrainei, câteva zeci de muncitori produc drone cu rază lungă de acţiune, concepute pentru a satisface cererea în creştere, în condiţiile în care Ucraina îşi intensifică campania de lovituri în interiorul teritoriului rusesc, potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal.

Livrarea de ajutor militar către Ucraina continuă, dar Casa Albă nu poate comenta calendarul şi volumul livrărilor din cauza preocupărilor legate de securitatea operaţională, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, la 29 aprilie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele ruse au atacat şapte comunităţi de-a lungul graniţei din regiunea Sumy pe 29 aprilie, distrugând o şcoală, a anunţat administraţia militară regională.

Au fost înregistrate cel puţin 73 de explozii.

Un fost căpitan al armatei germane, identificat doar ca Thomas H.

, a recunoscut că a spionat pentru Rusia, invocând temeri legate de o potenţială escaladare nucleară globală în contextul războiului Rusiei din Ucraina, anunţă The Kyiv Independent.

În procesul desfăşurat la Düsseldorf, el a mărturisit că a desfăşurat activităţi de spionaj şi a dezvăluit secrete de stat.

Thomas H.

, arestat în august anul trecut când îndeplinea funcţia de ofiţer, şi-a exprimat regretul, recunoscând acurateţea acuzaţiilor.

Motivat de temerile pentru siguranţa familiei sale după ce a urmărit conţinut pro-rus care sublinia riscul unui conflict nuclear în Ucraina, el a contactat autorităţile ruse pentru a afla situaţia.

Astfel, el s-a apropiat de consulatul Rusiei din Bonn şi ambasada din Berlin în mai 2023, oferind cooperare şi furnizând informaţii sensibile.

Thomas H.

, angajat la o facilitate a armatei germane din Koblenz, responsabilă cu testarea echipamentelor şi tehnologiilor militare, ar fi furnizat documente militare serviciilor secrete ruse fără a primi plată.

Tot în aceeaşi perioadă, el s-a alăturat partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Acest caz contribuie la provocările de securitate şi de informaţii ale Germaniei de la invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv arestarea recentă a cetăţenilor germano-ruşi sub suspiciunea de sabotaj militar şi expunerea discuţiilor sensibile ale oficialilor militari germani de rang înalt.

Lasă un răspuns