LIVE Război în Ucraina – ziua 797: În Harkov au fost găsite resturile unei rachete nord-coreene / Prima vizită la Kiev al unui membru al familiei regale britanice

Spread the love

Forțele rusești presează în mai multe puncte ale liniei frontului pentru a profita de fereastra de oportunitate pe care o au înainte ca ajutoarele militare americane să curgă în flux mare spre Ucraina.

„Întârzierile serioase în ceea ce privește sprijinul au însemnat consecințe grave pe câmpul de luptă”, a spus luni liderul NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite-surpriză la Kiev.

Oficialii ucraineni spun că Rusia își adună forțele pentru o ofensivă majoră de vară, chiar dacă trupele sale obțin doar progrese minore în acest moment.

07:42 Resturile unei rachete care a căzut în orașul ucrainean Harkov pe 2 ianuarie proveneau de la o rachetă balistică nord-coreeană din seria Hwasong-11, au spus inspectorii pentru sancțiuni ai ONU într-un raport realizat pentru un comitet al Consiliului de Securitate și consultat de Reuters.

În raportul de 32 de pagini, monitorii ONU pentru sancțiuni au concluzionat că „resturile recuperate de la o rachetă care a aterizat în Harkov, Ucraina, la 2 ianuarie 2024 provin de la o rachetă din seria Hwasong-11 a RPDC” și încalcă embargoul privind armamentul impus Coreei de Nord.

06:58 SUA: Un fost angajat al NSA, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru spionaj.

Acesta a încercat să transmită informații clasificate unei persoane despre care credea că este un agent rus, dar care s-a dovedit a fi un angajat sub acoperire al FBI00:40 Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat luni Kievul, marcând prima vizită a unui membru al familiei regale britanice în Ucraina de la invazia Rusiei.

–––––

Lasă un răspuns