Șoferii cu permis categoria B pot conduce și anumite tipuri de motociclete – lege promulgată

Spread the love

Șoferii cu permis auto pentru categoria B vor putea conduce și anumite tipuri de motociclete, dacă au 24 de ani împliniţi, iar permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani înainte, conform unei legi promulgate luni de președintele Klaus Iohannis.

Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea art.

241 alin.

(2) din Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Actul normativ a fost adoptat de deputați în decembrie 2023, după ce fusese votat și în vara anului trecut și întors în Parlament de Iohannis pentru reexaminare.

În ianuarie, Iohannis a atacat legea la Curtea Constituțională, care în martie i-a respins sesizarea și a decis că actul normativ este constituțional.

Actul normativ extinde valabilitatea permiselor de conducere eliberate pentru categoria B și pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

De asemenea, sunt instituite anumite condiții pentru deținătorii permiselor de categoria B care vor să conducă și motociclete de tipul celor menționate:

Lasă un răspuns