LIVE Război în Ucraina – ziua 796: Ucrainenii s-au retras din trei sate din est / „Flota fantomă” a Rusie bântuie Mediterana / Ce s-a ales de Gruparea Wagner

Spread the love

Comandantul suprem al amatei ucrainene a anunțat că trupele Kievului, depășite numeric, s-au retras pe noi poziții la vest de trei sate de pe frontul de est, unde Rusia a masat forțe importante.

Declarația generalului Oleksandr Sîrskîi dezvăluie deteriorarea pozițiilor din estul țării, pe care Kievul speră că le va putea stabiliza după ce va armamentul american din pachetul aprobat săptămâna trecută, notează Reuters.

„Situația de pe front s-a înrăutățit”, a spus Sîrskîi, adăugând că zonele „cele mai dificile” sunt la vest de Marinka ocupată și la nord-vest de Avdiivka, orașul cucerit de ruși în februarie.

07:24 Coreea de Nord a criticat Statele Unite pentru că a furnizat rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, a relatat luni agenția de stat KCNA, citând un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit comunicatului, duminică, directorul Departamentului pentru Afaceri Militare Externe al Ministerului Apărării Naționale din Coreea de Nord a declarat: „Statele Unite au furnizat în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei, stârnind neliniștea și îngrijorarea comunității internaționale”.

„Statele Unite nu pot învinge niciodată eroica armată și poporul rus cu niciun armament de ultimă generație sau sprijin militar”, a adăugat acesta.

(Reuters)06:37Ce s-a ales de Gruparea Wagner a lui Prigojin? Mercenarii s-au împărțit acum în cel puțin patru grupuri.

Iar Putin și-a plantat acolo mercenari loiali lui.

06:13Flota „fantomă” a Rusiei – cum transportă Moscova armele și petrolul (ocolind sancțiunile) sub ochii Occidentului.

Marea Mediterană este „bântuită” de o flotă fantomă alcătuită din nave rusești care transportă arme și petrol, alimentând conflictul din Ucraina şi încălcând sancțiunile impuse Kremlinului.

–––––

Lasă un răspuns