„Make Europe Great Again”. AUR organizează la Parlament o conferință a conservatorilor și suveraniștilor europeni. Numele controversate care vin la București

Spread the love

Doi europarlamentari implicați în mai multe controverse din partidul „Lege și Justiție” din Polonia, un cunoscut troll american, un medic care răspândește dezinformări despre vaccinuri sau nepoata lui Martin Luther King Jr.

se numără printre invitații care vor lua cuvântul la o conferință intitulată „Make Europe Great Again” la Parlament, pe 27 și 28 aprilie.

Titulatura evenimentului este o analogie la sloganul „Make America Great Again” cu care Donald Trump a câștigat alegerile din SUA în 2016.

Conferința vine la scurt timp după un eveniment CPAC, o altă titulatură împrumutată din SUA, care a fost organizat la Budapesta și la care au participat principalii lideri conservatori din Europa, precum premierul maghiar Viktor Orban sau fostul premier polonez Mateusz Morawiecki, dar și mai mulți politicieni americani apropiați de Donald Trump.

Conferința este organizată de Institutul Conservator „Mihai Eminescu”, o organizație condusă de senatorul AUR Claudiu Târziu.

De altfel, Claudiu Târziu și George Simion se numără printre cei care vor lua cuvântul la ceea ce organizatorii cataloghează drept o reuniune a conservatorilor și suveraniștilor europeni.

„Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a asculta și interacționa cu vorbitori de renume, printre care figurează personalități politice din România și invitați internaționali de renume.

Vor fi prezenți George Simion, președintele AUR, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, și alte personalități internaționale marcante precum Dr.

Robert Malone, Sherronna Bishop, europarlamentarii Nicolas Bay, Ryszard Czarnecki și Morten Messerschmidt, Bruce LeVell reprezentant al administrației Trump, și Eduardo Verástegui, fondator și președinte al Viva México Movement”, anunță organizatorii.

HotNews.

ro cu sprijinul partenerilor din Polonia de la Gazeta Wyborcza analizează invitații conferinței.

În vârstă de 61 de ani, polonezul Ryszard Czarnecki este implicat în zeci de ani în politică unde a activat în mai multe partide.

În anii 1980, a fost membru al opoziției anticomuniste, iar după căderea comunismului s-a alăturat partidelor naționaliste creștine.

Când popularitatea lor a scăzut la începutul anilor 2000, el s-a alăturat partidului populist Samoobrona, care l-a adus pentru prima dată în Parlamentul European în 2004.

Când acest partid s-a prăbușit, el s-a alăturat partidului „Lege și Justiție” (PiS) în 2008 și a devenit din nou europarlamentar.

În 2018, și-a pierdut funcția de vicepreședinte al Parlamentului European din cauza remarcilor sale jignitoare adresate unei europarlamentare poloneze, Rosa Thun von Hohenstein, din „Coaliția Civică”.

Czarnecki, într-un interviu public, a comparat-o cu o colaboratoare a naziștilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doar pentru că Thun a acordat un interviu postului de televiziune germano-francez Arte în care a criticat guvernul PiS pentru acțiunile lor antidemocratice.

Pe vremea când PiS era la putere în Polonia, partidul s-a bazat pe o retorică aspră anti-germană în mesajele sale publice.

În 2021, Czarnecki a trebuit să returneze Parlamentului European 100.

000 de euro din propriul buzunar în urma unui scandal privind decontarea cheltuielilor de călătorie a unei delegații.

Întrebat de Gazeta Wyborcza despre participarea la evenimentul de la București, Czarnecki a spus că ar dori ca AUR să se alăture grupului conservatorilor europeni după alegerile europarlamentare, aceeași familie europeană din care face parte și PiS.

În vârstă de 72 de ani, el l-a înlocuit pe Czarnecki ca vicepreședinte al Parlamentului European în 2018.

Este unul dintre ideologii politicii externe ai partidului „Lege și Justiție”, fiind unul din cei care se văd des cu Jarosław Kaczyński, președintele PiS, pentru a discuta despre programul partidului.

Krasnodębski este considerat un critic acerb al Germaniei, deși el însuși a emigrat în această țară la începutul anilor 1990.

Acolo a fost profesor de sociologie mai întâi la Universitatea din Kassel și apoi la Bremen.

Dr.

Robert Malone spune că a ajutat la inventarea vaccinurilor pe bază de ARNm și a fost nedreptățit timp de zeci de ani.

Acum răspândește afirmații nefondate despre vaccinuri și Covid-19, relata New York Times într-o biografie a medicului.

El este o apariție constantă în podcasturile lui Joe Rogan, unul din cele mai populare din SUA și care a promovat numeroase teorii ale conspirației, dar și pe Fox News.

Dr.

Malone a pus la îndoială gravitatea coronavirusului și siguranța vaccinurilor.

Dr.

Malone se promovează în mod obișnuit în emisiuni ca inventator al vaccinurilor ARNm, tehnologia folosită de Pfizer și Moderna pentru vaccinurile lor împotriva Covid-19 și spune că nu primește recunoștința pe care o merită pentru dezvoltarea lor.

Deși a fost implicat într-o cercetare timpurie a tehnologiei, rolul său în crearea acesteia a fost în cel mai bun caz minim, au spus pentru New York Times experți și cercetători Covid, inclusiv trei care au lucrat îndeaproape cu Dr.

Malone.

Americanul Posobiec este o figură binecunoscută pe Twitter – are peste 2,5 milioane de urmăritori – datorită sprijinul puternic acordat lui Donald Trump și a dorinței sale de a promova teoriile conspirației.

A ofițer de informații în Marina Americană.

Posobiec a impulsionat așa-numita conspirație „Pizzagate” care susținea că Hillary Clinton conducea o rețea care abuzează sexual copii într-o pizzerie din nord-vestul Washingtonului, relata CNN.

Presa americană îl descrie drept un troll care caută orice oportunitate pentru a provoca controverse, mai interesat să producă titluri decât să prezinte fapte dovedite.

Alveda King este nepoata lui Martin Luther King jr, legendar luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii, asasinat în 1968.

Ea este o cunoscută militantă pentru interzicerea avortului.

În 2010, a comparat căsătoriile LGBT cu „genocidul”, potrivit ABC News.

Alveda King este o susținătoare activă a fostului președinte american Donald Trump, iar în 2020 a făcut parte din grupul de consultanță „Vocile de culoare pentru Donald Trump”.

La București vor mai luat cuvântul Nicolas Bay, europarlamentar francez cu viziuni de extremă dreapta.

El a fost ales pe lista formațiunii lui Marine Le Pen, dar în 2022 a fost exclus de formațiune pe motiv că oferea informații către un contracandidat din alegerile prezidențiale, Eric Zemmour – un alt politician cu mesaje de extremă-dreapta și un opozant vocal al primirii migranților.

De asemenea, vor mai participa Bruce LeVell, fost reprezentant al administrației Trump, și Eduardo Verástegui, fondator și președinte al Viva México Movement, o grupare ultra conservatoare.

Lasă un răspuns