Închisoare pe viață pentru autoarea atacului terorist de acum doi ani din Istanbul în care au murit șase persoane

Spread the love

Un tribunal din Turcia a condamnat-o vineri pe Ahlam Albashir, o femeie cu cetățenia siriană, la închisoare pe viaţă pentru atacul cu bombă din 2022 care a ucis şase persoane pe principala stradă comercială a Istanbulului, au declarat agenţia de ştiri Demiroren (DHA) şi alte publicații turce citate de Reuters.

Șase cetățeni turci, câte doi membri din trei familii, au fost uciși în atacul din 13 noiembrie 2022.

Explozia a rănit alte aproximativ 100 de persoane pe strada aglomerată plină de turiști și clienți ai magazinelor.

DHA a relatat că instanța a impus un total de șapte pedepse pe viață lui Albashir, care a fost identificată anterior de poliție drept persoana care a pus bomba.

Verdictele asupra celorlalți 35 de inculpați din dosar nu au fost încă anunțate.

Turcia a dat vina pe militanții kurzi pentru atacul cu bombă, spunând că ordinul pentru atentantul de pe bulevardul Istiklal a fost dat la Kobani, în nordul Siriei, unde forțele turce au condus operațiuni împotriva unei miliții kurde siriene în ultimii ani.

Acea miliție și gruparea militantă interzisă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a luptat cu o insurgență timp de decenii împotriva statului turc, au negat implicarea în atac.

Niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea.

Istanbulul a fost atacat în trecut de militanți kurzi, cât și de grupări islamiste.

Un val de bombardamente și atacuri a început la nivel național, după ce armistițiul între Ankara și PKK a fost întrerupt la jumătatea anului 2015.

Lasă un răspuns