Director de la Complexul Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență în formă continuată

Spread the love

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Cătălin-Liviu Stănculescu, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție.

DNA îl acuză de trafic de influență în formă continuată.

Reținerea vine în contextul în care procurorii DNA au făcut percheziții, joi, în București și în trei județe, fiind vizate activitatea comercială a Complexului Energetic Oltenia.

DNA susține că în perioada iulie 2022 – martie 2023, Directorul Direcției Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Cătălin-Liviu Stănculescu, a primit 13.

000 de euro de la administratorul unei firme, făcându-l să creadă că poate influența directoratul CEO să urgenteze plata unor facturi emise de societatea omului de afaceri.

DNA a pus sechestru pe conturile bancare ale lui Stănculescu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.

000 euro.

Cătălin Liviu Stănculescu a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București să decidă dacă va admite propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii DNA.

În același dosar, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de o persoană fizică, administratorul unei societăți comerciale, cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Conform DNA, el ar fi promis unei persoane din conducerea companiei de stat suma de 200.

000 de euro pentru atribuirea către societatea omului de afaceri, în condiții neconcurențiale, a unui contract în valoare de 1.

000.

000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

„Cu aceeași ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului și modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului respectiv: trucarea procedurii de achiziție prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale, care să avantajeze societatea inculpatului cu care acesta intenționa să se înscrie în procedură și transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preț mai mare față de cel al societății cu care intenționa să câștige procedura”, arată procurorii anticorupție.

În dosar se mai efectuează cercetări și față de alte două persoane fizice pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, mai precizează DNA.

sursă foto Dreamstime

Lasă un răspuns