60% dintre români cred că unele state blochează aderarea completă la Schengen din motive economice

Spread the love

  Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.

ro în aprilie 2024, 60% dintre români cred că ţara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu graniţele terestre în Schengen, dar unele state europene blochează primirea României din motive economice.

30.

1% dintre români cred că România nu a fost încă admisă cu granițele terestre în spațiul Schengen pentru că țara noastră nu a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea cu granițele terestre.

60.

1% sunt de părere că România a îndeplinit toate criteriile, dar unele state europene blochează primirea României cu granițele terestre în Schengen din motive economice.

9.

8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sunt de părere că România a îndeplinit toate criteriile, dar unele state europene blochează primirea României cu granițele terestre în Schengen 67% dintre bărbați și 54% dintre femei.

Împărtășesc această părere 62% dintre tinerii între 18 și 29 de ani, 52% dintre persoanele cu vârsta între 30 și 44 de ani, 58% dintre cei cu vârsta între 45 și 59 de ani și 67% dintre cei peste 60 de ani.

42% dintre persoanele cu studii primare, 63% dintre cei cu studii medii și 61% dintre cei cu studii superioare cred că România a îndeplinit toate criteriile, dar unele state europene blochează aderarea completă a țării în Schengen.

Aceeași opinie o au 55% dintre persoanele cu venituri mici și foarte mici, 60% dintre cei cu venituri medii și 68% dintre cei cu venituri mari și foarte mari.

Datele sondajului au fost culese în perioada 12 – 20 aprilie 2024.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.

95%, la un grad de încredere de 95%.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFOTO: Depositphotos.

comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns