Trei alimente de care trebuie să te ferești. Sunt un pericol pentru inimă.

Spread the love

  Trei alimente sunt un real pericol pentru sănătate, iar dacă vrei să ai grijă de inima ta, medicii recomandă evitarea acestora pe cât posibil.

 Primul aliment pe care ar trebui să-l consumăm cât mai rar este șunca.

Modul în care este preparată poate avea efecte adverse asupra sănătății inimii, aceasta conținând nitrit de sodiu care crește tensiunea arterială.

Mai mult, hidrocarburile din șuncă pot contribui la inflamații și deteriorarea vaselor de sânge.

 De asemenea, pe lângă slănină, medii atrag atenția asupra cărnii roșii.

Cei care consumă des carne roșie sunt predispuși la boli cardiovasculare, precum și la obezitate.

  CITEȘTE ȘI: Pe lângă șuncă, slănină și carnea roșie, pâinea albă poate fi dăunătoare pentru inimă.

Consumată zilnic, aceasta poate duce la creșteri rapide ale glicemiei, creșterea în greutate.

De asemenea, toate acestea accentuează riscul de boli de inimă.

 Un alt „inamic” al inimii sunt cartofii prăjiți, pe care majoritatea dintre noi îi mâncăm destul de des.

Trebuie să amintim faptul că atunci când alimentele sunt prăjite, conținutul lor nutrițional se schimbă.

Mai exact alimentele pierd apă și preiau grăsimi.

În cazul cartofilor prăjiți, aceștia sunt acoperiți cu multă sare, iar consumul mare de sodiu este asociat cu tensiunea arterială ridicată.

 De asemenea, consumul de alimente prăjite este legat de o creștere a hipertensiunii arteriale.

 CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns