Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc

Spread the love

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi va suspenda îndatoririle publice până săptămâna viitoare pentru a decide dacă vrea să continue să conducă guvernul, după ce un tribunal a lansat o anchetă preliminară care o vizează pe soţia sa, scrie Reuters.

Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc „Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X.

„Am nevoie urgentă de un răspuns la întrebarea dacă merită (.

.

.

) să continui să conduc guvernul sau să renunţ la această onoare”, a adăugat el.

Premierul a precizat că îşi va anunţa luni decizia.

Anunţul şocant a fost făcut după ce un tribunal spaniol a anunţat miercuri că a lansat o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soţia lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracţiune de trafic de influenţă şi corupţie în afacerile sale private.

Vezi mai multe articole din categoria externe Instanţa care o investighează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, spunând doar că a fost făcută în urma unei plângeri formulate de grupul Mâini curate, al cărui lider are legături cu extrema dreaptă.

Mâini curate a declarat că Gomez şi-ar fi folosit influenţa în calitate de soţie a prim-ministrului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs niversitar pe care îl conducea.

Lasă un răspuns