Scriitorul-finanțist Septimiu Moga își lansează joi cartea „Cronici subiective”

Spread the love

  Scriitorul-finanțist Septimiu Moga își lansează joi, 25 aprilie, cartea „Cronici subiective” Evenimentul va avea loc de la ora 12:00 în Sala Ioan Mușlea din Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”.

„Vă aștept cu drag să ne vedem în templul cărții clujene.

Această carte, are istoria ei și istoriile scrise în ea despre care vom vorbi, sper eu cât mai mulți, joi, 25 aprilie.

”, a scris Septimiu Moga.

Născut la Cluj-Napoca în 1968, Septimiu Moga a urmat, după terminarea Facultății de Științe Economice din Cluj, o carieră economică, lucrând neîntrerupt la Banca Națională a Românei din orașul natal.

În anul 2017, pasiunea sa mai veche pentru istorie s-a materializat în studiul sistematic al istoriei băncilor clujene, începând studiile doctorale la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității din Cluj.

Astfel, pe lângă articolele din ziare locale sau din „Revista de Educație Financiară” din București, a publicat în reviste de specialitate studii legate de istoria băncilor clujene, despre unificarea monetară sau situația economică a României în perioada interbelică, în special în perioada crizei economice.

Ca apariții editoriale, sub semnătura sa a apărut cartea „Sistemul bancar românesc din Cluj – de la Marea Unire la Marea Criză economică” (Casa Cărții de Știință, 2022), colaborând totodată la o serie de volume colective: „Multiculturalism în Transilvania.

După Conferința de Pace de la Paris” (Casa Cărții de știință, 2019), „Anul 1940 în istoria Europei.

Între expansiune și declin” (Casa Cărții de Știință, 2019), „România după Marele Război.

Provocări politico-diplomatice 1919–1920” (Mega, 2021).

Totodată, în anul 2020, a publicat cartea de eseuri „Conexiuni” (Casa Cărții de Știință).

Pe lângă profesia de bază și studiul Istoriei, lui Septimiu Moga îi mai place să se plimbe pe străzile orașului în care trăiește sau pe care le vizitează, plimbările însemnând pentru el nu doar o modalitate de relaxare, ci și de a-și aminti de istoria locurilor și a clădirilor semnificative din orașe, de personalitățile care au dat numele străzilor, de evenimentele care s-au produs de-a lungul timpului în locurile unde-l poartă pașii.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns