LIVE „Se negociază aprins”. Liderii Coaliției PSD-PNL nu au ajuns, după câteva ore de discuții, la o soluție în cazul candidaturii doctorului Cîrstoiu

Spread the love

Discuțiile dintre social-democrați și liberali în ședința Coaliției au început încă de la ora 10.

00, pentru a lua o decizie în privința candidatului pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

Surse din cele două partide spun că „se negociază aprins”, iar liderii coaliției înclină sî îl retragă pe Cîrstoiu din cursă, fără a avea însă o decizie legată de înlocuitorul acestuia.

Ședința Coaliției are loc la guvern.

Derularea evenimentelor, LIVE pe HotNews.

ro:13:00 Surse din Coaliție au declarat pentru HotNews.

ro că liderii coaliției înclină să îl retragă pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, însă la acest moment nu există o decizie privind înlocuitorul acestuia pentru alegerile din 9 iunie.

Dezbaterile cu ușile închise se poartă ca și cum „cursa pilot” a campaniei electorale de primăvară începe, într-un fel, abia azi pentru coaliția de guvernare, au confirmat mai mulți lideri, într-o discuție cu HotNews.

ro.

„Se negociază aprins”, a spus unul dintre acești lideri, sub condiția confidențialității.

”Practic, tema candidaturii pentru București a deschis ședința și asta e tot ce ne preocupă acum”, a continuat politicianul.

„Se discută posibilitatea retragerii, da.

Dar liderii Coaliției PSD-PNL nu au ajuns încă, luni la prânz, la o soluție în cazul candidaturii doctorului Cîrstoiu”, au mai spus sursele din Coaliție.

În conferința de presă susținută vineri seară, la cererea liderilor Coaliției, pentru a răspunde acuzațiilor privind incompatibilitatea sa, Cătălin Cîrstoiu a spus că mandatul său „a fost și este pe masa coaliției”, că va discuta luni cu Ciolacu și cu Ciucă și că nu ar putea continua fără sprijinul PSD și PNL.

El a admis că a dat consultații la clinica privată Anemona deținută de soția sa, spunând că toți colegii săi care dețin funcții în spitale publice fac asta și că OUG care le interzice managerilor să profeseze în afara spitalului a creat haos.

Managerul Spitalului Universitar București a susținut, din nou, că a consultat și în clinica privată pentru a-și ajuta pacienții, dar și colegii medici care aveau nevoie de expertiza sa.

Întrebat insistent de jurnaliști dacă se va retrage din cursă, el a spus că mandatul său „a fost și este pe masa coaliției”, că va discuta luni cu Ciolacu și cu Ciucă și că nu ar putea continua fără sprijinul PSD și PNL.

Lasă un răspuns