FA Cup: Coventry vs Manchester United – „Diavolii roşii”, mari favoriţi pentru finală

Spread the love

Coventry – Manchester United, meci contând pentru semifinalele din Cupa Angliei, este programat, duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, pe Wembley Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Coventry, surpriza acestei ediţii, şi Manchester United, în cursă pentru singurul trofeu pe care îl mai poate obţine în actualul sezon, se întâlnesc în a doua semifinală din FA Cup (se joacă o singură manşă).

Coventry (liga a doua) a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut de Oxford United (liga a treia), 6-2 (a) în turul al treilea, de Sheffield Wednesday (liga a doua), scor 1-1 (d) şi 4-1 (a) la rejucare în 16-imile de finală, de Maidstone United (liga a şasea), 5-0 (a) în optimile de finală, şi de Wolverhampton, 3-2 (d) în sferturile de finală.

În Championship, echipa antrenată de Mark Robins este pe locul 8 după 43 de etape, cu 63 de puncte (mai are de jucat o restanţă), la opt puncte distanţă de Norwich, echipa de pe 6, ultima poziţie care permite accesul în play-off-ul de promovare în Premier League.

Coventry vine după două victorii şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă a pierdut pe terenul celor de la Birmingham, scor 0-3.

Coventry a câştigat o singură dată în istoria sa Cupa Angliei, în ediţia 1986-1987, după singura finală în care a ajuns, scor 3-2 cu Tottenham.

Manchester United s-a calificat în semifinalele din FA Cup după ce a trecut de Wigan(liga a treia), scor 2-0 în turul al treilea, de Newport County (liga a patra), scor 4-2 în 16-imile de finală, de Nottingham Forest, scor 1-0 în optimile de finală, toate meciurile fiind disputate în deplasare, şi de Liverpool, scor 4-3 în sferturile de finală, pe teren propriu.

În Premier League, echipa lui Erik ten Hag este pe locul 7 după 33 de etape, cu 50 de puncte (mai are o restanţă de jucat), la 13 distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cea mai recentă partidă oficială a remizat în campionat, pe terenul celor de la Bournemouth, scor 2-2.

Manchester United a câştigat de 12 ori FA Cup, ultima dată în 2016, scor 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, 2022-2023 (scor 1-2 cu Manchester City).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în 16-imile de finală ale ediţiei 2007-2008 din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), când Coventry s-a impus în faţa lui Manchester United pe Old Trafford cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Coventry – Manchester United.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns