LIVE Război în Ucraina – ziua 784: Explozii la un aerodron militar folosit de ruși în Crimeea, unde sunt staționate elicoptere de atac / Rușii avansează pe frontul din Ucraina profitând de lipsa ajutorului american / Armata Moscovei luptă să ajungă la „coloana vertebrală” a apărării ucrainene

Spread the love

Forțele rusești profită de blocarea asistenței americane pentru Ucraina de mai bine de jumătate de an, a avertizat Institutul pentru Studiul Războiului.

Lipsa apărării aeriene a expus trupele Kievului de pe linia frontului la avioanele rusești care aruncă acum mii de bombe asupra pozițiilor defensive ucrainene pentru prima dată în acest război, potrivit analiștilor de la think-tank-ul american.

Lipsa artileriei îi lasă pe ruși să folosească coloane blindate fără a suferi pierderi semnificative pentru prima dată din 2022 încoace.

Dar asistența militară americană pentru Ucraina ar putea fi deblocată în cele din urmă săptămâna aceasta, speakerul Camerei Reprezentanților dezvăluind planul său pentru a supune la vot reluarea ajutorului destinat Kievului.

08:22Explozii la un aerodron militar folosit de ruși în Crimeea, unde sunt staționate elicoptere de atacIncendiu de amploare la un aerodrom din Crimeea, miercuri dimineață, după o serie de explozii în orașul Dzhankoi din peninsula Crimeea, au relatat canale rusești, preluate de The Kyiv Independent.

Potrivit unor date citate de presa ucraineană, baza aeriană Dzhankoi a Marinei ruse este situată chiar în afara orașului, iar regimentul 39 de elicoptere al diviziei 27 de aviație mixtă este staționat acolo.

Se pare că regimentul pilotează mai multe elicoptere de atac diferite, inclusiv elicopterul de atac rusesc Ka-52 Alligator, Mi-8, Mi-28N și Mi-35M.

Ka-52 Alligator este o variantă actualizată cu două locuri a elicopterului de atac rusesc Ka-50, conceput pentru a distruge ținte terestre blindate și neblindate inamice, tancuri, ținte aeriene de viteză redusă și personal, potrivit site-ului Airforce Technology.

01:08 Kievul va solicita convocarea Consiliului NATO-Ucraina.

Zelenski, în mesajul de marți seară: „Sunt vieţile umane diferite?”Ucraina va solicita o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pentru a discuta despre protecţia cerului, furnizarea de sisteme de apărare aeriană şi rachete, a anunţat marţi seară preşedintele Volodimir Zelenski, manifestându-şi din nou nemulţumirea că Ucraina nu a beneficiat de acelaşi sprijin ca Israelul în cazul atacului iranian de peste weekend.

Pe de altă parte, liderul de la Kiev i-a mulţumit cancelarului german Olaf Scholz, care a fost în vizită în China, pentru eforturile diplomatice depuse, subliniind că Beijingul poate contribui la o „pace justă” pentru Ucraina.

–––––Cele mai importante informații de marți privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns