Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice ruseşti / Comandantul Forţelor Aeriene: Vom folosi bombardiere Sukhoi-24 / Armata israeliană anunţă că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi

Spread the love

Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat că loviturile sale aeriene au ucis marţi trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi, în sudul Libanului.

Armata israeliană anunţă că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi Israeli Broadcasting Corporation: ”Netanyahu şi Katz le-au cerut miniştrilor de externe ai Germaniei şi Marii Britanii să facă presiuni asupra Hamas pentru a finaliza un acord de schimb.

” Israeli Broadcasting Corporation: ”Consiliul de Război va avea loc mâine pentru a discuta dosarul răpiţilor şi cele mai recente evoluţii privind un acord de schimb.

” Hossein Amirabdollahian, ministrul Afacerilor Externe al Iranului, a plecat la New York pentru a participa la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

Vezi mai multe articole din categoria externe Axios, citând un oficial american: ”O mică lovitură israeliană în interiorul Iranului ar duce probabil la un răspuns iranian.

” Axios: ”Washingtonul speră că răspunsul Iranului la orice atac israelian va fi mai mic decât primul său atac şi va duce la încetarea schimbului de atacuri.

” Axios despre oficialii israelieni şi americani: ”Gallant, Gantz, Eisenkot şi şeful de stat major al armatei fac presiuni să răspundă la Iran.

” Axios, potrivit surselor israeliene şi americane: ”Israelul s-a gândit să lanseze o lovitură împotriva Iranului luni seara, dar în cele din urmă a decis să o amâne.

” Axios, citând surse israeliene şi americane: ”Israelul a informat luni administraţia Biden că a decis să aştepte înainte de a lovi Iran.

” Israeli Broadcasting Corporation: ”Diplomaţii occidentali au spus Israelului că respingerea următorului atac Iran cu 100% ar putea să nu fie posibilă.

” Oficial Broadcasting Corporation, conform surselor: ”Israelul a ratat o ocazie de a bombarda Iranul în noaptea de sâmbătă – duminică.

Israelul a întâmpinat dificultăţi în a desfăşura o operaţiune aprobată de bombardare a Iranului după atacul iranian.

Netanyahu a preferat să aştepte un apel telefonic de la Biden în noaptea de sâmbătă – duminică înainte de a lansa o operaţiune în interiorul Iranului.

” The Wall Street Journal de la oficiali arabi din regiune: „Israelul a asigurat ţările din Golf şi arabe că răspunsul la atacul iranian nu le va pune în pericol securitatea şi este probabil să aibă o amploare limitată.

Israelul îşi va avertiza aliaţii înainte de răspunsul său.

poate fi limitată la instalaţiile iraniene din Siria”.

Ministrul israelian al Securităţii Naţionale, Ben Gvir: ”Consiliul de război trebuie dizolvat şi politica de izolare şi răspuns limitat trebuie schimbată.

” The Wall Street Journal: Casa Albă este reticentă în a înăspri sancţiunile împotriva petrolului iranian de teamă de creşterea preţurilor înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Radioul armatei israeliene: Avioane militare au bombardat Valea Bekaa din interiorul Libanului ca răspuns la împuşcăturile arabilor Aramsha.

Compania aeriană germană Lufthansa prelungeşte anularea zborurilor către Teheran până la sfârşitul lunii din cauza situaţiei de securitate.

„Îi sfătuim pe inamici să nu facă nicio greşeală strategică, pentru că Iranul este gata să-i lovească, în special cu avioanele Sukhoi-24, bombardierele tactice supersonice ruseşti”, a declarat comandantul Forţelor Aeriene ale Armatei Hamid Vahedi, în cadrul paradelor Armatei cu ocazia Zilei Armatei Naţionale.

Pe lângă Sukhoi-24, forţele aeriene iraniene sunt echipate cu avioane de luptă mai avansate şi sunt pregătite să dea o lovitură inamicilor săi, a adăugat Vahedi, transmite televiziunea de stat.

///////////////// Muhammad Hussein Shahouri, comandantul unităţii de rachete a Regiunii de Vest a Forţelor Radwan, a fost ucis într-o lovitură aeriană în Kfar Dounine, în sudul Libanului, se arată într-un comunicat al IDF, citat de CNN.

„Ca parte a rolului său, Muhammad a planificat şi a promovat lansări de rachete spre teritoriul israelian din zonele din regiunile centrală şi vestică ale Libanului”, transmite armata israeliană.

Mahmoud Ibrahim Fadlallah, un agent al unităţii de rachete a Hezbollah, a fost de asemenea ucis în aceeaşi lovitură aeriană, a adăugat FDI.

Anterior, IDF a precizat, într-o declaraţie separată, că Ismail Youssef Bazz, comandantul sectorului de coastă al Hezbollah, a fost ucis în urma unui atac aerian în zona Ain Ebel din Liban.

Hezbollah a confirmat moartea celor trei luptători ai săi, fără a oferi detalii despre circumstanţele morţii lor sau despre rangurile acestora.

Lasă un răspuns