Cătălin Cîrstoiu a spus la B1TV că legea după care un manager nu are voie să presteze și la stat și la privat „are aspecte de neconstituționalitate”

Spread the love

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a susținut din nou, miercuri seară, că nu este în stare de incompatibilitate, că nu este în nicio relație contractuală cu clinica Anemona deținută de soția sa și că nu a încasat niciun ban de acolo.

El a admis, la B1TV, că a consultat pacienți la clinica privată, spunând însă că a făcut-o la solicitarea medicilor de acolo, fără a fi plătit: „Până la urmă, nu am omorât pe nimeni, am respectat jurământul lui Hipocrate”.

Amintim că HotNews.

ro a scris că în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgență București Cîrstoiu a continuat să ofere consultații la clinica privată deținută de soția sa.

Medicul a atacat miercuri seară legislația și a spus că el nu a dat consultații la clinica soției, ci ”doar mi-am ajutat colegii și pacienții”: „Dacă nu-i ajutam pe pacienți, încălcam jurământul lui Hipocrate”.

Cătălin Cîrstoiu a făcut aceste declarații miercuri seară, la B1TV, unde a spus că vrea să lămurească acuzațiile privind incompatibilitatea sa, susținând că nu este incompatibil, că este vorba despre „mizerii” apărute în spațiul public și că tot ce a făcut a fost să îi ajute pe pacienții care i-au cerut-o sau pe colegii săi medici de la clinică, care i-au solicitat expertiza.

Medicul Cîrstoiu a spus că are tot sprijinul coalției, că PSD și PNL îl susțin în continuare în cursa pentru Primăria Capitalei și că nu intenționează să se retragă.

Principalele declarații ale dr.

Cîrstoiu:V-au cerut PSD și PNL să renunțați la candidatură? V-au cerut PSD și PNL sau nu să vă retrageți?Despre mesajele de pe WhatsApp prin care pacienții dr.

Cătălin Cîrstoiu erau direcționați de la spitalul de stat către clinica privată a familiei, prezentate de Hotnews.

ro:De ce nu ați recunoscut din prima că ați consultat pacienți la clinica privată? Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns, miercuri, întrebat despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că „abordarea cea mai corectă” este ca medicul să organizeze o conferință de presă în care să explice toate acuzațiile care i se aduc: „Cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”.

Patru pacienți au povestit pentru HotNews.

ro cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la clinica Anemona.

Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr.

Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți.

Un altul îl căutase pe medic la stat și a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona.

Toți patru mărturisesc că, ajunși la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr.

Cătălin Cîrstoiu.

Ei au oferit redacției mesajele și documentele de plată.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns