Biden vrea să tripleze tarifele pentru oțelul și aluminiul chinezesc / „Nu există un război comercial”

Spread the love

Joe Biden a declarat miercuri că nu există „niciun război comercial” cu Beijingul, în condițiile în care vrea să tripleze tarifele vamale la oțelul și aluminiul chinezesc pentru a proteja muncitorii americani, într-un nou apel către muncitori în plină campanie electorală, potrivit AFP.

Președintele democrat, care speră să fie reales în noiembrie, i-a cerut reprezentantului său pentru comerț (USTR) să „ia în considerare triplarea tarifelor actuale”, care sunt în medie de 7,5% și care sunt impuse asupra unor cantități de oțel și aluminiu chinezești importate în Statele Unite.

Administrația Biden a anunțat, de asemenea, o anchetă privind măsurile chinezești în „sectoarele construcțiilor navale, transportului maritim și logisticii”.

În pofida tuturor acestor măsuri, Joe Biden, care este așteptat miercuri la Pittsburgh (Pennsylvania), un oraș cu o lungă istorie industrială, a dat asigurări că nu caută un conflict comercial cu Beijingul.

„Nu există un război comercial” cu China, a declarat el presei.

Președintele democrat vrea să convingă că este cel mai bun aliat al muncitorilor și al sindicatelor și va vizita sediul sindicatului siderurgiștilor (USW).

El a obținut recent sprijinul acestora în alegeri, în special datorită opoziției sale față de preluarea gigantului siderurgic american U.

S.

Steel de către japonezii de la Nippon Steel.

În același timp, USW l-a atacat pe candidatul republican, fostul președinte Donald Trump, care încearcă de asemenea să câștige votul muncitorilor și se prezintă drept campionul relansării industriei manufacturiere americane.

El a promis că va crește substanțial tarifele vamale dacă va fi ales.

Lasă un răspuns