Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, care va cuprinde date precum numărul arsurilor înregistrate la copii şi adulţi, locurile unde sunt tratate şi etiologia acestora, a fost creat la Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.
În Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi vor fi înregistraţi pacienţii cu arsuri grave, astfel încât medicii de specialitate să aibă acces la dosarul şi istoricul acestora.
În continuare, însă, este nevoie de aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru implementarea Registrului Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, iar la nivel national locurile pentru tratarea persoanelor arse sunt insuficiente.
„Se lucrează la o nouă bancă de piele care trebuie să fie naţională sau regional.
Ar fi de ajuns o bancă de ţesuturi, care să aibă piele în componenţa sa”, a declarat dr.
Dan Mircea Enescu, reprezentantul Clinicii de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, potrivit Agerpres.
roLa mai bine de opt ani de la tragedia de la Colectiv, România nu dispune de un centru functional dedicat marilor arși.
Astfel, în august anul trecut, România a fost din nou prinsă nepregătită după explozia urmată de un incendiu la stația GPL de la Crevedia, tragedie soldată cu zeci de răniți.
Situația a rămas neschimbată, astfel că în decembrie 2023, în urma incendiului devastator de la pensiunea Ferma Dacilor, soldat cu șapte morți și mai multe persoane rănite.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro